Emballage

Generelt ønsker vi at bruge så lidt emballage som muligt. Vi genbruger derfor både papkasser og pakkefyld, som vi får vores varer hjem i. Når vi er nødt til at anvende nye papkasser, er de egnet til efterfølgende genbrug og fremstillet her i Danmark af genanvendt eller FSC-certificeret pap. 

FSC

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenligt sikkerhedsudstyr og løn. 

Du kan læse mere om FSC her.

Pakkefyld

Mange af de produkter vi sælger, kræver heldigvis ikke særlig meget indpakning. Enten fordi produktet i sig selv ikke er skrøbeligt, eller fordi det fra producentens side kommer i en emballage, der giver tilstrækkelig beskyttelse ved transport.

I det omfang det er nødvendigt at anvende pakkefyld, genbruger vi det pakkefyld vi selv har modtaget fra vores leverandører, når vi modtager varer.

Alternativt bruger vi genbrugspapir, biofyld eller tørret tang.

Biofyld

Biofyld – der til forveksling ligner flamingo – er fremstillet af økologisk majsgranulat, som er et restprodukt fra majs. 

Biofyldet produceres i Danmark og bliver til skum ved hjælp af vanddamp. Der anvendes ingen kemikalier i produktionen. Biofyld er stødabsorberende og beskytter dine varer effektivt, sikkert og klimavenligt.

Biofyld er et naturprodukt og opløses, når det kommer i kontakt med vand. Du kan derfor lægge det i kompostbunken eller opløse det i vand og bruge det, når du vander blomster.

Tang

Tang – eller rettere ålegræs – er et fantastisk klimavenligt materiale. Ålegræs har et højt CO2 optag under væksten, og når stråene naturligt knækker og skylles ind på land, tørres de i sol og vind og kan herefter brugs som pakkefyld.

Ligesom biofyldet, vejer tang nærmest ingenting og giver produkterne en god beskyttelse under forsendelsen. Og så lugter det på ingen måde, som det tang vi kender fra strandkanten. Det har en lidt sødlig duft, der minder om hø.

Når du har åbnet din pakke, kan du med fordel lægge tangen i din have, hvor det vil afgive mineraler, vitaminer og næringsstoffer til blomster og planter. 

Tape

Vi lukker vores kasser med pakketape fremstillet af papir og klæb af naturgummi.

Vi støtter miljøvenlig pakning