Gaveindpakning

Vi pakker ind med glæde – og det koster ikke ekstra. Alle materialer vi bruger er valgt med omtanke for miljøet og 100% plastikfri.

Gaveindpakning

Sådan gør du

Når du har lagt varen i kurven og går videre til kassen, kommer der et bemærkningsfelt. Her kan du kan skrive, hvilke produkter du ønsker indpakket, og om du ønsker, vi skal vedlægge en hilsen til modtageren.

Gavepapir

Gavepapiret er dansk produceret genbrugspapir. Det har en blød og rustik overflade og er uden tryk.

Vi har fravalgt tryk for at mindske den miljømæssige påvirkning fra trykprocessen. Og for at lade det være op til dig, om du ønsker din gave skal have et helt enkelt udtryk. Eller du ønsker at give den et personligt præg ved selv at dekorere papiret.

Papiret er IKKE overfladebehandlet og kan derfor genanvendes. Meget af det gavepapir, der forhandles, har desværre fået en overfladebehandling. I nogle tilfælde for at kompensere for papirets ringe kvalitet. Men overfladebehandlet papir kan ikke genanvendes og ender derfor som affald og ressourcespild.

Gavepapiret vi anvender kan genanvendes – husk blot at affaldssortere det som papir til genanvendelse. Det kan også genbruges i sin nuværende form. For eksempel som tegnepapir eller til indkøbs- og huskesedler. Eller måske til endnu en gaveindpakning. Hvis du ønsker at understrege det rustikke look, så prøv at krølle papiret, før du pakker gaven ind.

Gavebånd  

Gavebåndet er fremstillet af hør, der er dyrket og forarbejdet i Europa. Hør er en skånsom plante at dyrke. Den kræver ikke meget af den jord den plantes i og kan dyrkes uden brug af pesticider og kunstig vanding.

Hør er meget holdbart materiale, og gavebåndet kan derfor bruges mange gange. Fx til gaveindpakning, i køkkenet eller i haven. Ligesom andre naturfibre er hør bionedbrydeligt og kan komposteres.

Til og Fra kort

På hver gave vedlægger vi et dansk produceret manillamærke, der kan bruges som til og fra kort.

Manillamærkerne er fremstillet af genbrugspapir og er ikke overfladebehandlet. Ligesom med gavepapiret, kan de derfor genanvendes – hvis blot de affaldssorteres som papir til genanvendelse. 

Prikken over i’et

Du kan tilkøbe håndlavede kort fremstillet af genanvendt papiraffald fra danske virksomheder.

Se de fine kort fra den danske iværksættervirksomhed Papirværk lige her.